> burton again, and forever.

även efter att ha kommit hem från lägret jag nu varit på i fem dagar är jag fortfarande helt uppe i tim burtons värld. detta melankoliskt komiska sagoland. här är trailers på hans kommande filmer 9 och Alice i underlandet. Första gången jag såga båda idag som dem är lika nya för mig. och oj vad jag vill se dem. jag blir mer och mer sugen för varje dag och jag kan inte förstå att jag måste vänta till 2010 innan det blir dags att se alice på bioduken.
9 kommer däremot ut i höst, och jag får hoppas att den blir så bra at det stillar min hunger en tid. världen behöver mer tim burton.






här är även kortfilmen 9 av shane acker som själva långfilmen ska bygga på.



over and out




> tim burtoniserat underland

Efter att ha sett dessa bilderna ror jag knappas att det finns någon i min vänskapsomkrets som inte blir det minsta sugen på att se det färdiga resultatet av Tim Burtons version av Alice i underlandet. Som de flesta vet så är tim burton min favorit regissör och han har aldig gjort mig besviken. Filmer som, Corpse brise, nightmare before christmas, sweeney todd, sleepy hollow, kalle och chokladfabriken, big fish är filmer som man enkelt kan se vem det är som har regisserat. Han har sitt alldeles egna sätt att se på form och färg, som ni kommer se på bilderna nedan. jag tror absolut ite att han kommer göra besviken med denna filmen heller, premiär 2010 någon?

 

En av de första bilderna på johnny depp som hattmakaren. ett alldeles utmärkt val om jag får säga vad jag tycker.
vad kan man mer säga om den här mannen? FANTASTISK! (checka gluggen mellan framtänderna, älskart)



Helena Bonham Carter som red queen. ja vad är en Tim burton film utan helena i? som några kanske vet är bonham carter och burton tillsammans men burton har gått ut med att det inte är därför hon får vara med i så många av hans filmer. Hon, liksom alla andra, får gå på prov auditions.


SJälva Alice spelas av Mia Wasikowska, om jag faktisk aldrig hört talas om innan, men hon är tydligen en Austrliensk skådelspelare och jag har tillräckligt med förtroende för burtonatt han har hittat en bra skådespelare för huvudpersonen!



Anne Hathaway som the white queen, ett tillskott jag blev ganska överaskad över. hon är en bra skådelspelare men har tyvärr medverkat i filmer som gjort att jag inte riktigt kan föreställa mig henne i en roll till burtons filmer. men som sagt, jag tror och hoppas på att det kommer bli bra.



tweedledum och tweddledee spelas av Matt Lucas från TV-serien little brittain? wow!







kan man annat än bara älska?



Utom att drömma om att sitta på premiären till denna inspelning av underlandet så är det packning och cardmaking som gäller. Att göra sina egna kort är ett tips när man inte riktigt hunnit fixa en present. och man inte kan rita, t ex jag, så finns de alltid alternativ. klipa, klistra och sy! det kör jag på i alla fall!


till det kan man behöva till exempel sådana här saker:







det färdiga kortet blev såhär, kudden med hjärtan på luktar lavedel. (jag och anna blev lite beroende). är även från anna också.



när jag kom hem var köksbordet fullt med lego! Josef, Viktor, Sara och Frida hade tydligen roligt. jag adderade lite av min egen fantasi till historien, helt underbar värld med skatter, onda trollkarlar, en magisk dörr, tjej utklädd till soldat som försöker klättra upp för slottsmuren (de två sista mina verk)





over and out (för den här gången)

> raindrops on my shoulders


åska. blixtar. regn.
blixten säger något till mullret och mullret svarar tillbaka.
var det inte så dem sade för att man inte skulle vara rädd?
gjorde min kompis mamma i alla fall.
vi satt och målade i målarböcker i deras lägenehet.
hur var det nu igen.
blixt.
1...2...3...4...
muller.
hur var det man skulle räkna?
så satt jag med en annan kompis och räknade vid fönstret utanför köket.
i deras villa.
åskan ger mig minnen.
från försvunna tider där jag inte hade någon rädsla.
medans mina vänner kunde räkna upp sak efter sak efter sak
kunde jag inte räkna upp så många så dem ens kunde fylla fingrarna på höger hand.
man svängde som tarzan från gren till gren i trädet.
åkte linbana där hjulet kunde hoppa av linan när som helst.
klappade stora spindlar på zoo.
fick skrapsår på knäna men fortsatte springa loppet runt kvarteret.
men alla växer vi upp.
växer ifrån denna konstiga syn på verkligheten.
livet kommer ifatt oss.
vi börjar förstå.
vi börjar tro att vi förstår.
men vem säger att vi har rätt nu?
mina rädslor får nu inte plats på alla mina tio fingrar.
räkna med tårna så kanske det kan gå.
vad hände?
jo, verkligheten kom ifatt mig.
men den verkligheten kan besegras.
ska besegras.
i alla fall tills rädslorna minskas till händer.
care to join?






> capture the moment

fett vad det har hänt mycket. alldeles för mycket att berätta. så här kommer lite av det i bilder.

först var det en spelning på sommarkursen med coffe and the lostboys (tror jag). dem är gryyymma.







mannen själv.



Hannes, som också hade skrivit en av låtarna.




dagen efter var det en spelning till, samma band, på modesto i kristianstad. så bra var dem! mimi och jag fotade lite innan vi åkte in.




mimi är så söt!



så här såg vi ut!






bilden till lookbook.nu



fredde.



emma hängde också på!



frida var med.



sedan var det fika på nostalgia vid 11 tiden. med Love i bakrgrunden. fett härlig kväll.

men kvällen efter var ändå det bästa på länge. jag åkte in till kristianstad för att ha den enda riktiga k-dag som jag kunde. träffade mimi och gick runt lite. fika på teapots uteservering. sedan kom emma. vi gick till o'learys för att där träffa johan och kimmie och lyssna på föredetta tvåor. sedan började det roliga! stack till hässle och lärde känna människor jag bara pratat med någon gång innan och där satt vi och sjöng sånger från lejonkungen tillsammans. fete härligt! sedan stack dem andra till taste tror jag, men jag och mimi stack till lilla torg. där blev det dans med martin, anton och per. shit vad kul vi hade! värsta moment där med mimsan min som jag ska skriva om någon gång. jag älska sådana stunder.


inte världens roligaste inlägg att läsa kanske. men njut av bilderna istället.

over and out

> it's the breathing, it's taking all this work

jobbigaste dagen på jobbet hittills! att upptäcka att man inte bara ska jobba sina vanliga åtta timmar utan hela 11 timmar var bara början på dagen, men kärnan i problemet. man sitter och räknar ner efter varje timme. jag sitter och längtar hem till duschen, fläkten, boken. ta det inte fel. det är ett bra jobb. och oftast väldigt roligt. men det är som att vara en gemensam förälder till ca 60 vuxna barn. och det tär på en efter ett tag.
tre timmar kanske inte låter överdrivet mycket, men oj vilken skillnad det blir. att börja klockan sju på morgonen och sluta vid sex på kvällen är inte lätt.
att det är 28 grader gör inte det hela lättare!
folk har brutit ihop idag. folk har varit sjuka. folk har varit trötta, och sega, och irriterande.
hoppas på en bättre dag i morgon. andra jouren!

> fresh start

så, nu ser bloggen annorlunda ut igen. inte helt nöjd med vissa detaljer. men äsch! lite medelmåtta får man väl vara!. puss på er.

RSS 2.0