> känslor åh dessa känslor.

känslor känslor känslor.
det är konstigt med känslor.
det ligger något mystiskt över det.
vad är det egentligen som gör att man blir kär?
och vad är det för något egentligen?

känslor är verkligen konstiga saker. ena stunden tror man att man vet precis vad man känner, och i nästa är det precis tvärtom. glädje kan bli till ilska på ett knäpp.
men den konstigaste känslan av alla måste ändå vara kärleken. även den ändras från sekund till sekund. någon man innan gillat kan helt plötsligt inte vara lika tilltalade längre. en människa man trodde man glömt kan plötsligt bara dyka upp.
konstigt det där. att det bara kan ta ett knäpp så är man kär. eller ett knäpp till så är man det inte. God works in mysterious ways. minst sagt. för mystiskt är precis vad det är.
jag har själv haft, och har det nog fortfarande, lite svårt att förstå mig på känslor. det är inget man kan ta på. inget konkret som man kan säga att "känslor är det här..." för det är så olika. olika personer, olika situationer, olika värderingar?
jo men visst måste väl ens värderingar spela in i ens känslor? hur kan man annarvs förklara varför personers samvete är så olika? hur kan man annars förklara att förolämpnigar sätter sig hos vissa, men inte hos andra? ingen aning.
det är intressant att skriva om ett ämne som jag inte vet någonting om. jag vet inte hur jag skulle börja och har verkligen ingen aning om hur det här kommer sluta. men det är ett viktigt ämne.
känlsorna tar upp en så stor del av vårt liv. abgör så mycket i våra liv. våra val görs med känlsor av alla de sorter.
vilken väg vi ska ta till matan, om det blir en bra eller dålig dag. vilket jobb vi ska studera till eller vem vi ska gifta oss med. täntk att så mycket i ens liv kan påverkas av någonting man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är.
detta ska ju inte kunna gå. men det gör det. det fungerar. och då kan man ju fråga sig, hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0